rys-kindercoach-opleiding-logo.png

Leer ouders, kinderen en tieners te coachen vanuit jouw liefdevolle afstemming en word kindercoach.

Heb je een enorme klik met kinderen en/of tieners?

Zie je ze soms worstelen en wil je ze echt helpen?

Zou je het te gek vinden om van betekenis te zijn in het leven van een kind en zijn ouders?

Heb je misschien al workshops, cursussen en webinars gevolgd om kinderen te helpen, maar voelt het niet compleet?

Wil je een opleiding doen waarbij je jouw innerlijk versterkt en ook methodieken leert die je intuïtief kunt inzetten en toepassen?

Wil je leren hoe je een bedrijf opbouwt dat helemaal JIJ is?

Wil je niet langer luisteren naar dat stemmetje in je hoofd dat zegt ‘dat niemand op je zit te wachten’, maar nu eindelijk wèl durven?

Dan is dit de kindercoach opleiding die je zoekt!

De RYS kindercoach opleiding is een unieke opleiding in Nederland, want het combineert alle elementen die je nodig hebt om een succesvolle praktijk te starten. En dat helemaal op jouw unieke, eigen wijze. Je maakt de beweging van binnen naar buiten, zodat je stevig staat en DURFT.

Wat maakt deze opleiding onderscheidend (en jij straks dus ook)?

Jij bent jouw grootste instrument

Je leert volledig af te stemmen op jouw kleine cliënt, maar ook te werken met de ouders en het systeem rondom een kind. 

Transformatieproces

Waar de meeste opleidingen voornamelijk droge theorie behandelen, biedt deze opleiding je VEEL meer. Je ruimt oude overtuigingen op, laat los wat niet langer bij je hoort en krijgt een enorme energetische boost. Ook jouw ziel gaat naar 'school'. 

Transformatief en intuïtief kinder- en oudercoach

De RYS (Rock Your Soul) kindercoachopleiding leidt jou op tot zelfstandig werkend intuïtief en transformatief kinder- en oudercoach. Je leert te werken met alle leeftijdsgroepen, zodat je zelf een keuze gaat maken voor wat bij jou past. 

Coachtools

De methodieken en coachtools die je aangereikt krijgt ga je toepassen en je helemaal eigen maken. Je laat los 'hoe het hoort' en gaat het gewoon DOEN. 

Alles in 1!

Tijdens deze opleiding leer je jezelf helemaal kennen. Je weet wat je kunt, wie je bent en wat jou uniek maakt. Je leert tools en methodieken die je intuïtief gaat (durven) toepassen. Je durft een eigen bedrijf te starten en komt alles te weten over het hoe en wat van het ondernemersschap.

RYS Community

Je gaat deel uitmaken van de community van RYS coaches die met kinderen en/of volwassenen werken. Dit helpt je bij je zichtbaarheid en je netwerk. Ook krijg je korting op toekomstige trainingen bij Mascha en een jaarlijks bijeenkomst met de andere coaches. 

Open breken + durven + je schatkist vullen + weten hoe + acties nemen + jouw authenticiteit = een (betekenis)volle praktijk op jouw manier

Word een RYS (Rock Your Soul) kindercoach

Word een Rys leider. Leer te vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid als je werkt met ouders, tieners en kinderen en geef je eigenwaarde niet weg aan een methode. Het gaat in eerste instantie om jou, jouw liefdevolle afstemming, schenken van echte aandacht, levenservaring en daadkracht. Jouw unieke zijn wordt jouw belangrijkste coachinstrument én datgene wat jou anders maakt dan de rest. Mascha helpt je het mooiste in jezelf naar boven te halen en te vertalen in het ontwikkelen en neerzetten van je praktijk.

Als je werkt vanuit jouw kracht en authenticiteit, dan geef je de ander onbewust toestemming om ook helemaal zichzelf te zijn. 

De RYS kindercoachopleiding is de enige kindercoachopleiding waarbij je leert te werken met een gouden combinatie van genoeg zelfvertrouwen, werken met intuïtie + een rugzak vol kennis en methoden. 

Waar je alles wat je tot nu toe geleerd hebt mee neemt, maar ook even afbreekt, zodat je helemaal overnieuw kunt opbouwen en uit je hoofd komt. 
Pas wanneer jij jezelf helemaal leert kennen en groeit van binnen, zul je ook pas stappen durven zetten en je leven in te richten zoals jij dat wilt.  

Het beroep van kinder- en opvoedcoach is nog vrij nieuw, maar enorm in opkomst. Coaching verschilt van therapie doordat je meer aan de oppervlakte blijft. Beerputten blijven gesloten en enorm lange trajecten worden overbodig. Je werkt samen naar een oplossing toe voor de hulpvraag van het kind, de tiener of de ouder. 

Zo kan het hele gezin weer samen in harmonie en verbinding verder. En dat is een geweldig gevoel. 

En Mascha is jouw mentor als je het even niet meer weet, tijdens de hele opleiding en daarna.

Net als de groep vol met mensen die jou verder brengen en de prachtige community die we allemaal vormen. 

Voor wie is deze opleiding?

Voor pioniers en mensen die geloven dat ‘anders zijn, durven en doen’ een groot goed is. Mensen die geen schapen zijn en van gebaande paden af durven te wijken. Voor kleurrijke zielen en liefdevolle mensen met hun hart op de juiste plaats.
Voor iedereen die met kinderen werkt en leeft en daar verdieping en verbreding in wil aanbrengen.
Voor mensen die al als kindercoach werken of dit willen worden, maar ook voor mensen die ‘iets’ met kinderen willen doen in hun beroep. 

Voor iedereen die nu werkt in loondienst, maar waarbij dit niet langer past, omdat ze snakken naar vrijheid. Voor mensen die willen werken met kinderen en/ of tieners, maar die de ouders ook belangrijk vinden. Voor mensen die hun eigenheid willen vieren en tot expressie willen brengen. En voor iedereen op zoek naar antwoorden in zichzelf.
Je hoeft met deze opleiding niet perse kindercoach te worden. Er is zo ontzettend veel mogelijk en deze opleiding biedt daar een podium voor. 

Dit is allemaal inbegrepen in deze unieke opleiding

 • De opleiding duurt 6 maanden + een afsluitende online sessie.
 • 4 zaterdagen (1x per maand) van 10:00 uur - 17:00 uur komen we LIVE bij elkaar op een prachtige locatie in Garderen, Gelderland op de Veluwe
 • Tussen de LIVE dagen door zijn er 5 online bijeenkomsten van 2 uur (de laatste is ter afsluiting) met telkens een ander thema dat aanvullend en verdiepend is op de live dagen. Je kunt deze uitzendingen terug kijken.
 • Online modules die je zelf kunt volgen voordat de opleidingsdag begint, die een basis geven voor de LIVE dagen + opdrachten die je helpen de materie te verdiepen
 • Een geheime Facebook groep waar je kunt overleggen en vragen kunt stellen en waar je volledig veilig bent
 • Je krijgt geen vastomlijnde werkboeken of syllabi, maar gaat jouw materiaal tijdens de opleiding samenstellen
 • Je gaat volledig loslaten ‘hoe het zogenaamd hoort’. Dat straalt deze opleiding ook uit.

De live dagen zijn op 22 juni, 14 september, 12 oktober en 9 november 2019

Waarom deze opleiding volgen bij Mascha?

Mascha heeft in haar jarenlange ervaring ondervonden dat een aantal ingrediënten onmisbaar zijn in de coaching van ouders en kinderen. Een goede coach beschikt over een basis van coachvaardigheden en een dosis theoretische kennis, maar het moet daar niet om draaien. Methodes om kinderen en ouders te ondersteunen zijn een belangrijke aanvulling en helpen je ook, maar als je alleen maar werkt vanuit een methodiek, dan haken mensen af. En echte verbinding maken met mensen geeft veel meer voldoening. Voor zowel coach als coachee.

Het gaat om de waarde die je geeft, dat je jouw cliënt draagt in de energie en de ander ECHT ziet. Vanuit die echtheid ben je pas een veilige haven voor jouw kleine cliënt. Jijzelf bent het belangrijkste instrument en vormt de inspiratie met al jouw mooie kanten en eigenaardigheden. Je krijgt snel resultaat, omdat je puur en open en helemaal aanwezig bent bij de ander. 

Daar gaat deze opleiding ook over. Als jij niet aansluit bij degene die tegenover je zit, dan kom je nergens. Het afstemmen van jou op de ouder en het kind bepaalt het succes van hem of haar in zijn of haar transformatie. En dat is precies wat Mascha je gaat leren. Samen met een schatkist aan methodes die je dan weer een intuïtief sausje geeft en je helemaal eigen maakt. 

Innerlijk sterker en assertiever worden

Wat verder de basis vormt voor iedere succesvolle kindercoach is sterker worden van binnenuit. Doe je dat niet, dan blijf je je eigenwaarde halen uit ‘de zoveelste cursus’ en dan durf je niet écht te gaan voor de praktijk zoals jij die dolgraag wilt. Ook lopen mensen over je heen, omdat je je ruimte niet in durft te nemen. De RYS coachopleiding helpt jou te groeien en te bloeien, zodat je veel krachtiger keuzes maakt. Voor jezelf en voor je praktijk. 

In deze opleiding leer je ook alles over het opzetten van een eigen praktijk (helemaal afgestemd op jouw unieke persoonlijkheid en verhaal) en je maakt zelf een enorme persoonlijke transformatie door. Na de opleiding durf je een praktijk te starten, omdat je niet langer zit te wachten op anderen om jou te vertellen dat je het wel waard bent en wel kunt. 

Eindelijk heb je het zelfvertrouwen, de durf, de tools, het overzicht en de actiepunten om het te gaan DOEN!

Je durft na deze opleiding anders te zijn, te denken en te doen en daarbij bestaat er geen concurrentie. 

De opbouw van de opleiding

 

   • Waarom wil je coach worden? Welke intentie heb je en wat doet dat met je coaching en je succes als coach?
   • Je eigen unieke verhaal vertellen aan jezelf en aan elkaar
   • Open ruimte leren zijn voor jezelf en voor de ander
   • Niet bang zijn om te voelen
   • Welke overtuigingen heb je nog over jezelf en over jouw droom?
   • Wat maakt jou uniek als persoon?
   • Leren gronden
   • Je ziet in wat jou écht tegen houdt om die ene stap te zetten
   • Wat is jouw speciale ‘saus’, wat maakt je onderscheidend in jouw ZIJN naar de ander toe.
   • Wat zijn jouw unieke kwaliteiten als mens en als coach
   • Jouw oude verhaal gebruiken om een nieuw verhaal te schrijven (je ervaring inzetten)
   • Je leert je eigen energie te beschermen, af te stemmen op jezelf en alles weer los te laten wat niet bij jou hoort.
   • Je grenzen voelen en aangeven.
   • Je gaat ervaren wanneer je jezelf te veel geeft en ook wanneer je NEE moet zeggen tegen een traject.
   • De ander dragen zonder teveel te geven en zonder jezelf te verliezen (helpers syndroom)

Online materiaal voor deze maand;
Duiken in jouw ZIJN en het hoe en waarom van jouw droom. 

 • Je leert alles over de opbouw van een consult en de verschillende fasen waarin een kind of een ouder zich kan bevinden
 • Je leert waarom het werken met ouders prioriteit heeft boven het werken met het kind
 • Welke hulpvragen kun je tegenkomen en wat heeft elke hulpvraag nodig?
 • Je leert werken met jonge kinderen en energetisch op hen af te stemmen
 • Je leet het gedrag van een kind (en de achterliggende behoeften) te vertalen naar de ouders toe
 • Je leert omgaan met weerstand, verdriet, boosheid en angst van ouders en kind
 • Je leert dynamieken te lezen binnen gezinnen
 • Omgaan met school en wat je voor de juf/ meester kunt betekenen
 • Je leert hoe je er achter kunt komen wie ‘probleemeigenaar’ is
 • Je leert de behoeften van elke leeftijdsgroep tijdens coaching
 • Je gaat voorbij het vragen stellen en leert te luisteren achter de verbale boodschap
 • Je leert alles over het EGO en de functie van binnentaal
 • Je krijgt basiskennis mee over het werken met kinderen met een diagnose
 • Je krijgt basiskennis mee over de ontwikkeling van kinderen
 • Je leert een professionele coachhouding aan die past bij jou en je cliënt verder helpt
 • Omgaan met alle betrokken partijen en jouw rol daar in
 • Je leert sabotage taal herkennen bij het kind of bij de ouders
 • Herkennen wanneer iemand vanuit het EGO (het hoofd) handelt en wat daar de reden van is. Daarbij voorbij de woorden leren luisteren.
 • Het werken met een intakeformulier… Waarom wel of juist niet? 
 • Je krijgt een basiskennis mee m.b.t. gesprekstechnieken 

Online materiaal deze maand;
Een proefcliënt draaien (maakt niet uit wie) en daarop reflecteren.

 • Je leert te werken met creatieve technieken voor kinderen en tieners
 • Systemisch werken met ouders op een intuïtieve manier (opvoedopstelling)
 • Methodieken die helpen bij opvoedcoaching
 • Voice dialogue met kinderen 
 • Verdieping in het intuïtief afstemmen
 • Het werken met thema’s als ‘grenzen aangeven’ en ‘assertiviteit/ pesten’ en helpende technieken
 • Methodieken voor rouwverwerking
 • Hoe om te gaan met Hooggevoeligheid
 • Het werken met ankers
 • Meditatie en visualisatie
 • Schaalwandelen
 • Tekenen en kindertekeningen
 • Samen oefenen. Rode draad is los durven laten van de techniek en ‘hoe het hoort’ en varen op jouw helder weten (vertrouwen op jouw basis die steeds sterker wordt)

Online materiaal voor deze maand
Je leert alles over Hoogsensitieve kinderen en tieners.

 • Je leert alles over de basis van het opzetten van een website. Wat komt daar allemaal bij kijken?
 • Het kiezen van een naam voor je praktijk + de kleuren en de uitstraling
 • Facebook werking en wat je er op zet 
 • Storytelling
 • Welk type klant past bij jou en hoe spreek je die aan?
 • Samenstellen van jouw unieke aanbod (welke mogelijkheden en verdienmodellen heb je allemaal).
 • Werken met complete pakketten voor verschillende leeftijdsgroepen/ samenstellingen
 • Elkaar helpen met samenstellen en elkaar naar een hoger level tillen daarbij (voorbij datgene gaan wat al bestaat)
 • Doorbreken wat jou nog in de weg zit om straks te beginnen
 • Alles wat je administratief mag regelen
 • Marketing op jouw manier (laat je niet gek maken!)
 • Beslissen welke acties jij gaat nemen om jouw praktijk neer te zetten (vanuit het hart en flow)
 • Jijzelf als merk (draag uit waar je in gelooft, waar je voor staat).

Online materiaal deze maand;
Het ontwerpen en presenteren van jouw concept praktijk, zodat je ook daadwerkelijk overgaat tot ACTIE
Je maakt deze maand ook een zakelijke Facebook pagina

Hoi, ik ben Mascha!

Oprichter en mentor van de RYS coachopleiding en en de RYS Kindercoachopleiding. 

Ik ben een zeer gepassioneerd ondernemer en ik wil graag het verschil maken op mijn manier. Als coach en mentor heb ik al bijna 10 jaar coachervaring en 100-en kinderen en volwassenen geholpen om sterker te staan voor wie ze zijn. Ik ben een eigenzinnig mens en een creatieve duizendpoot met een hart voor mensen die hun plekje nog niet gevonden hebben in deze wereld en die zich anders voelen dan anderen. 

Waar ik het aller gelukkigst van wordt is als ik in iemands ziel mag kijken. En dat is ook waar ik het allerbeste in ben in mijn werk.

Mijn verhaal is eigenlijk jouw verhaal. Diep voelen betekent namelijk ook een intens leven. Ik ken ook dat stemmetje dat zegt; ‘je doet het niet goed, stop er maar mee’. Maar ik koos ervoor om uiteindelijk te luisteren naar mijn hart. Niets is voor niets en alles wat ik heb meegemaakt, heeft me sterker gemaakt. 

Intuïtief leven en transformatief coachen heeft echt mijn hart gestolen en ik ben hier zo enthousiast over, dat ik deze lessen graag wil doorgeven aan de mensen die hier open voor staan.

Ik zie meteen wie iemand in potentie kan worden en waar iemand nog aan mag werken en wat al klaar is om tevoorschijn te komen. Vele mooie zielen hebben zich aangepast en zijn dan niet meer hun unieke zelf. Zichtbaarheid brengt dan veel angst voor afwijzing met zich mee. Mijn missie is om mensen te helpen terug te keren naar wie ze écht zijn, zodat ze van daaruit hun leven creëren en zo anderen inspireren hetzelfde te doen.

Ik denk niet ‘out of the box’. Voor mij bestaat de box namelijk niet. Ik ben niet beter dan een ander, ik zie en weet alleen meer. 

Mascha heeft jaren ervaring in het basisonderwijs en heeft een Master in Diagnostiek en Special educational needs, coaching en counseling afgerond. Ook is zij Engelen expert en intuïtie specialist en gespecialiseerd in het werken met lichtwerkers/ hoogsensitieve mensen/ aarde-engelen/ helpers (hoe je ze ook noemen wilt).
Na 7 jaar voor de klas te hebben gestaan, begon ze een praktijk voor kinder- en oudercoaching (Kinderzorgwinkel). Deze heeft ze 8 jaar succesvol gerund en honderden ouders, kinderen én professionals ondersteuning geboden. Daarna heeft ze die praktijk met veel liefde doorgegeven, omdat haar hart haar elders heen bracht. Ze is toen verder gegaan onder haar eigen naam. Mascha heeft diverse diploma’s en certificaten op het gebied van het reguliere vlak en de spirituele wereld. Mascha werkt niet met hokjes of een doelgroep. Ze geeft gewoon haar gift. 

Investering

1500 Euro Betaling in termijnen mogelijk.
 • 4 live dagen
 • Lunch, koffie, thee en lekkers tijdens de live dagen
 • 5 online workshops met extra kennis en verdieping
 • Geheime Facebook groep
 • Bii vragen altijd bereikbaar
 • Online modules
 • Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat tot RYS kinder- en oudercoach en maak je deel uit van de Community van RYS Coaches Nederland

Werpt je hoofd nu allemaal bezwaren op, maar voel je in je hart dat je deze opleiding moet doen? Schrijf je dan nu in!

De volgende ronde van de opleiding start in juni 2019. 
Beschikbare plaatsen: 8

De Live dagen zijn op 22 juni, 14 september, 12 oktober en 9 november. 
De data voor de ZOOM bijeenkomsten worden later bekend gemaakt, maar zal 1 avond per maand zijn en zijn ook terug te kijken. 

Het adres van de locatie is Rozenbergerweg 4 in 't Harde op de prachtige Veluwe. Centrale ligging in Nederland.

Via de belasting is een groot deel van de studiekosten fiscaal aftrekbaar. Zie de website van de belastingdienst voor meer informatie, of overleg met een accountant. 

Lees hier de privacyverklaring
Hier vind je de algemene voorwaarden.